KLAPKY

Dokument zabývající se vztahem člověka k jídlu, nezájem o jeho cestu na talíř a upřednostněním konzumu před smyslem tradic.

Svatomartinská husa

Každá z tradic a zvyklostí spojená s konzumací voňavé pečínky je v našich krajích populární stejně, jako zvuk otevřené plzničky na její zapití - na trávení přece.

Ale jejich původ nebo smysl se nám vytrácí, protože nás to jednoduše nezajímá. 11.11. v 11h se rube mladé podražené vínko a o víkendu máme doma nebo v restauračkách na stole husu s pivkem, mamko/babi podlévej pěkne do křupava, díky.

Stejně, jako nám velkochov připadá ohavný, ale kotletku si koupíme, protože je v akci, tak ani ten nejvíc bio způsob není pěkná podívaná. Zabíjení je holt pořád zabíjení.

Nechci kázat veganství, sám vegan nejsem, ale každý, kdo jí maso, by měl minimálně vědět, odkud se na talíři vzalo.

Dobrou chuť